maandag 11 februari 2013

Praise"Oh, praise the greatness of our God!"
~Deuteronomy 32:3b

12 opmerkingen:

 1. Die vogel doet me denken aan het beeld van de engelen op de tabernakel....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mij ook Dieneke. Vooruit gestrekte cherubs'. Mooi beeld.

   Verwijderen
 2. Hey Hans! ik dacht ze alleen in Katwijk meeuwen hadden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey José! José? ;) De Kattukse meeuwen zijn 3 keer groter..

   Verwijderen
  2. Hahahaja...hey Hans, ja klopt en ze maken ook meer herrie vermoed ik! Ja joh ik las je verhaal op CIP, daar kijk ik zo af en toe...
   Wat heb je een mooie site!
   Ik las al ergens een opmerking over vrijheid is eenvoud, of zoiets en ik vind dat mooie woorden!
   groetjes, José

   Verwijderen
  3. Oké, op die fiets. Klopt, CIP, de discussie site ;) Dank je José, leuk dat je zo af en toe meeleest!
   Hoop dat alles oké is bij jullie?!
   De Vrijheid van eenvoud ja. Eén na onderste blog op de 1e bladzijde nu. Eenvoud spreekt mij ook steeds meer aan. Heb overigens geen andere keuze om in financiële eenvoud te leven hoor, maar dan nog.. er is zó veel overbodige 'goedkope' luxe... Een tevreden mens heeft een gelukkig hart, niet?
   groet! -hans

   Verwijderen
 3. Hahaha dat weet ik niet hoor Hans....of een tevreden mens een gelukkig hart heeft. Ik geloof meer in de omgekeerde volgorde: dat je een gelukkig hart hebt ( en wat is gelukkig? ) als je weet/kent de vrede van God, die alle verstand te boven gaat.
  Die je, ondanks alle onrust en strijd van binnenin en van buitenaf, in staat stelt om je bekommernis op Hem te werpen.
  Hansie, ik ga een stukje lopen. Heel leuk je weer 'gesproken' te hebben. We have a lot in common.
  Ik mis het ook, onbezorgd en onbeperkt genieten van wat de natuur en schepping te bieden hebben, niet alleen in Nederland, maar de hele wereld! De wereld is van God en het is ook van ons, dat heeft Hij gezegd tegen Adam en Eva. Snap je, het is onze oer-roots. Maar soms moet je jezelf ontledigen. Om weer helemaal NIEUW te worden. Een soort reset. Vernieuwing van denken. Fijne dag, je bent een leuk mens! Doeiiiiii

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gek is dat eigenlijk: In Jezus zìjn we een nieuwe schepping zegt de Schrift, maar ook dat we telkens opnieuw (van dag tot dag) vernieuwd worden ~2 Kor. 4:16.

   Verwijderen
 4. PS, als ik eerlijk ben tegen mezelf: ik ben verwend en gewend geraakt aan luxe. En het is soms goed ( maar niet fijn) om het met veel minder te doen. In alle opzichten. En daar ben ik vaak héél boos om geweest en héél woest en ook pissig op anderen die het nog wel gewoon 'luxe' hadden, ook gelovigen. En daarna dacht ik: pfff...wat een verwend mens ben ik, gewoon echt niets gewend. Beetje lijden
  en ik klaag al. Ik vind het (h)eerlijk om mezelf NIET te verontschuldigen.
  Soms heb ik zoveel begeerten dat ik denk: vandaag besluit ik om me te keren naar Jezus. Om al mn plannen die voortkomen uit mn gedachten een HALT toe te roepen en ze krijgsgevangen te maken en bij Jezus te brengen. En wat een rust kan dat brengen. Dan vervagen de dingen om me heen en merk ik wat pas echt belangrijk is. Ik houd het alleen geen leven lang vol. Er kómt een keer verlossing, een soort 'keer' in het lot. Daar vertrouw ik maar op. Het karakter wordt tenslotte niet gevormd doordat alles goed gaat maar veeleer in lijden en geduld. En dan kan de bijbel letterlijk genomen worden. En dat is een schok. écht lijden. Maar daarna: een vrucht. Zelfbeheersing, vrede, geduld, goedheid, liefde....Ik wil in Jezus blijven want zonder Hem kan ik niets doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's een goeie Jose. We worden inderdaad gevormd door lijden en de gebrokenheid waar we midden in leven. Niet zozeer door de halleluja's op de bergtoppen, meen ik. Die "keer" in ons lot komt zeker weten, nl. ná dit tijdelijke leventje.. De kunst is om iedere keer opnieuw moed te vatten. Dat lukt alleen als de Hoop die Leven geeft in ons woont. Als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat ik soms verzuip in de oceaan van het leven. Maar dankzij Jezus kan ik toch genieten en verlangen. Telkens opnieuw. Begrijpen is mij te wonderbaar.....

   Verwijderen
 5. Joppie, jij bent ook een leuk mens, heel leuk.
  Als dat zo is, vooral veel begeren dan...
  Kom er nog wel op terug hoor, nu even geen tijd. Als Jezus in je blijft, ben je ook in Hem. Betere plaats is er niet.. doei!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...